Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


miércoles, 23 de junio de 2010

Del botànic al Sabò:

Con las plantas medicinales del botánico; Malva, Romero, Lavanda, Salvia...... se elaboran Jabones Artesanales:
http://sabonscarmeta.blogspot.com/

2 comentarios:

 1. Qué hermosura!! Precioso todo lo que veo en este blog.
  Me encantan las plantas y soy aficionada a la jardinería "en pequeña escala".
  Qué fotos tan bonitassssssss. Me imprsionan las de la nevada!! En sevilla capital no nieva desde el año cincuenta y tantos!!. Pues ya soy seguidora. Os leo. besos

  ResponderEliminar
 2. GRacias Ana, a mi también me encantan las plantas, deben ser los genes, porque mi padre es el creador del Jardín, y del que he heredado el amor por las plantas y jardinerías.

  Besos

  ResponderEliminar