Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


lunes, 3 de octubre de 2011

ELS NENS DE L'ESCOLA PIA ENS VISITEN:
Aquet t divendres passat com cada any, encara que una mica més tard, ha tingut lloc al jardí botànic, el lliurament d'espigol als nens de l'Escola Pia.

Al matí, amb l'ajuda de jaume, Cristian i Xavi, hem segat L'espigol.


Entre el Jaume, Mª Angels i jo hem estat fent ramets.
. Per la tarde he preparat la taula amb l'espigol, tot esperant als nens.


El meu germà feia de reporter grafic....


I per fi, arriban els nens.....Ha sido el primer año que he estado yo en esta actividad, con la ayuda de las maestras que los han acompañado, ha salido todo muy bien.
Ha sido muy bonito y emotivo... ha habido unas palabras de recuerdo a Xavier " El Riereta", y nos han obsequiado con unas fotos de él con los niños en unas de sus actividades en el jardín botánico.


Los niños se han ido con su ramito, para guardarlo a buen recaudo hasta la llegada de los Reyes Magos... cumpliendo la tradición...El meu agraïment a tots els que han participat amb aquesta activitat.

1 comentario:

  1. Que be s'ho devien passar els nens, una activitat que a vosaltres us devia portar molta feina.

    ResponderEliminar