Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


martes, 28 de agosto de 2012

El primer año al cuidado del Jardí Botànic de Cal Riera:
Esto es una pequeña muestra del jardín en este último año..... 
Dedicado a ti.... Xavier Tantiñá "El Riereta"
 
Te fuiste como querías.... pero has dejado un gran vacio..... mi gran consuelo ha sido cuidar de tu jardín, sólo ahí arriba he encontrado la fuerza para no caer.... Y lo mejor que has dejado, no son los años de trabajo que dedicaste a hacerlo....  es tú recuerdo en muchos corazones.... he pasado todo el año consolando a personas que se acercaban al jardín y al no verte preguntaban por tí...... He podido ver el gran cariño y amor que has dejado en muchos corazones... esa ha sido tu grandeza.....Te has metido en tantos corazones, que sigues con nosotros...al igual que tú jardín.... 
Para mí es todo un honor cuidarlo y seguir adelante con tu proyecto.....

1 comentario: