Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


miércoles, 24 de octubre de 2012

SALVIA LEUCANTHAMe ha enamorado esta Salvia, cada vez que descubro una nueva especie de Salvia, la compro para el jardín... para ver la gran variedad que existe..
Compré esta en un mercadillo y me ha sorprendido enormemente, sus flores parecen de terciopelo, no tiene un gran aroma, pero tiene un tacto de una suavidad sorprendente... y un hermoso color... Ahora mismo está en flor y luce así de hermosa...

Es originaria de Méjico, se la conoce como salvia cruz o salvia rabo de gato. Su nombre Leucantha, proviene del griego Leukos quiere decir blanco y anthos hace referencia a la flor, por lo que el nombre de esta especie se refiere a su flor blanca. Florece entre otoño e invierno; al final del tallo nace la llamativa inflorescencia bicolor, con flores blancas, de unos 3 cm aproximadamente y con una cáliz aterciopelado de un color lila-azulado. Las hojas son lanceoladas, largas y estrechas, de unos 15 cm y de un verde grisáceo que la hace decorativa durante todo el año.

1 comentario: