Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


jueves, 3 de octubre de 2013

El otoño llega al jardín, con algunas flores
La tardor arriba al jardí, amb algunes flors 


Cosmos bipinnatus 
Cosmos bipinnatus, comúnmente llamado cosmos, mirasol o girasol púrpura es una especie de la familia Asteraceae nativa de América Central, introducida en Europa a finales del siglo XVIII y mantuvo su popularidad en el continente durante algún tiempo, aunque hoy en día se ve raramente. 
Se encuentra de forma silvestre en la mayor parte de Norteamérica, donde es una especie silvestre y a veces se convierte en mala hierba. Se multiplican mediante semillas que se deben plantar una vez pasado el peligro de heladas, en sitios suficientemente soleados. En climas más fríos conviene plantar las semillas en interior y pasarlas al exterior una vez haya pasado el peligro de heladas. Las semillas son de fácil y pronta germinación, ya que lo hacen pasadas unas dos semanas. 
La ubicación final de las plantas debe estar protegida de vientos fuertes. Las flores, recogidas cuando empiezan a abrirse, duran mucho tiempo en jarrones que decoren el interior de la casa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario