Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


martes, 21 de enero de 2014

Rosa Canina L.


Bueno inicio las entradas de este año con estas bonitas fotos de los escaramujos, que hice tiempo atrás....
Y aprovecho para hablar un poquito de este arbusto.
Nombre Castellano: Escaramujo, Zarzarrosa, Zarraculos, Rosa Canina, Rosal Silvestre
Nombre Catalán: Roser Salvatge 
Arbuesto espeso, enmarañado y espinoso que alcanza los 3m de alto. Flores blancas o rosadas de pétalos anchos y recortados y numerosos estambres. Aparecen solitarias o en pequeños grupos. 
Crece en setos, matorrales riberas y márgenes de prados y caminos en montaña baja. Se extiende por la mayor parte de Europa.
Florece a partir de abril o mayo. Los escaramujos maduran al final del verano. Si queremos aprovechar las propiedades medicinales del rosal silvestre debemos recolectar las flores, las hojas, y el fruto. 

Su fruto es el escaramujo, rico en vitamina C y B2, Ayuda a fortalecer el sist. Inmunológico, diurético, alivia la artritis, sirve para tratar la diarrea. Contiene más vitamina C que el Kiwi, las naranjas o los limones. Externamente ayuda a restarurar la firmeza de la piel, es astringente. Tambien se hacen confituras, mermeladas y vinos medicinales.. 

Su nombre de Rosa canina, viene de la forma de las espinas, que recuerdan a los colmillos de un perro.

1 comentario:

  1. Quina bona informació, a mes molt bones fotografies, tens un mont complert de plantes estupendes per tu. Petonets.

    ResponderEliminar