Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


sábado, 19 de julio de 2014

IMMERSIÓ AL MÓN DE LA LAVANDA

Estos días he estado en Sault en Provence Francia, haciendo un taller de inmersión en la lavanda... 
He vistos los campos de lavanda, la siega, el secado, la destilación, la reproducción, la siembra, la duración del cultivo y sus rotaciones.

He visto las variedades de lavanda:
Lavandula angustifolia o fina o espígol hembra.
Lavandula latifolia o espígol o barballó en cataluña
Lavandula Hybrida, conocida comúnmente como lavandín

He aprendido los diferentes usos de cada uno de ellas, las diferencias en su composición química, sus propiedades terapéuticas e indicaciones de uso.

Ha habido una parte práctica en la que he  estado haciendo bouquets de lavanda, tejiendo piñas de lavanda. Tambien he elaborado aceite de masaje, ungüento, crema, perfume de lavanda, aceite aromatizado de lavanda para uso culinario, vino de lavanda, tintura madre, flor de blach de lavanda.... 

Como muchos de los que sois seguidores de mi blog, o me conocéis sabéis que soy una enamorada de la lavanda, así que os podéis imaginar lo que disfrutado de estos días.

He estado en otras ocasiones en esta zona, pero me gusta tanto ver los campos de lavanda en flor, que siempre que me es posible me gusta volver.... y a los que no lo conocéis os recomiendo si podéis en alguna ocasión visitarlo... vale la pena conocerlo.

"LAVANDA MON AMOUR"

Otro días os contaré un poquito más sobre mis querídas lavandas

No hay comentarios:

Publicar un comentario