Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


viernes, 10 de abril de 2015

YA ES PRIMAVERA.. Y SE NOTA











Conoces el Jardín Botánico de Cal Riera. Estamos en Moiá (Barcelona)
El jardín está abierto para que lo puedas visitar.
Ahora es la época que más me gusta, es cuando más trabajo hay en el jardín, después de la poda de otoño, y el invierno, toca limpiar todos los parterres de las malas hierbas, y ver que debajo empiezan muchas plantas a brotar de nuevo... es un momento mágico para mí, ver como vuelven a brotar mis plantitas... 

Algunas están ya en flor, otras empiezan su trayectoria.... pero es emocionante ir siguiendo su crecimiento... 
Os animo a todos a visitarlo y conocerlo. 

Ja és primavera, i es nota.
Coneixes el Jardí Botànic de Cal Riera. Som a Moià (Barcelona)
El jardí està obert perquè el puguis visitar.
Ara és l'època que més m'agrada, és quan més feina hi ha al jardí, després de la poda de tardor, i l'hivern, toca netejar tots els parterres de les males herbes, i veure que sota comencen moltes plantes a brollar de nou ... és un moment màgic per a mi, veure com tornen a brollar les meves plantetes ...

Algunes estan ja en flor, altres comencen la seva trajectòria .... però és emocionant anar seguint el seu creixement ...
Us animo a tots a visitar-lo i conèixer-lo.
Carme
Jardí Botànic de Cal Riera
Moià

No hay comentarios:

Publicar un comentario