Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


domingo, 15 de enero de 2012

La tranquil · litat de l'hivern


Acabada la tardor,amb els seus colors, però en la qual cal recollir totes les fulles que cauen, podar els arbres, .... arriba l'hivern és l'estació més tranquil · la del jardí, ja que necessita menys manteniment, ja no hi ha de regar tant, ni escombrar, és el moment de gaudir de les vistes i fer una tasca més tranquil · la ...
Queden poques plantes amb flors, però encara es pot veure alguna com els boixacs (Caléndulas), que us vaig posar en l'altra entrada, algun pensament que vaig plantar, i alguna altra ... però el jardí botànic es veu també bonic a l'hivern.
Gaudeix del passeig

No hay comentarios:

Publicar un comentario