Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


miércoles, 11 de abril de 2012

VULL COMPARTIR UNS DETALLS....
Este el el primer detalle, un manzano en flor... no me había quedado hasta ahora con el detalle de lo bonito que está cuando está a punto de florecer.
Esto es el Bruc en castellano Brezo, "Calluna Vulgaris"en flor.. me ha dejado maravillada, me gusta mucho esta flor....
Aquí el Ginkgo Biloba empezando a brotar, es curioso ver ya la forma de las hojas nada más brotar... son muy curiosas..
El Castaño, también es digno de un momento de atención, ... no os parece????
Algunos inquilinos nuevos, la Herba de les set sagnies, he puesto dos matas nuevas.... tienen un azul muy intenso y bonito.
Aquí el Balsam, en flor....

Entre maduixas... la Inula.... creciendo por momentos...

La Lunaria, en flor...
El Estragó, también está creciendo día a día, en una semana ha hecho una buena crecida....y lo que le queda...




Estos son mis detalles de la "Botica del Abuelo", Un ramo de Farigola, que he cogido hoy en casa, y un tronco decorado con flores aromáticas.

Me gusta reciclar, así que últimamente me ha dado por decorar con botellas de cristal... aquí os pongo dos fotos donde podéis ver dos diseños decorados...


Y por último, acordándome que a mi padre a veces le dejaban notas cuando él no estaba, he pensado en un libro de visitas para el jardín, y es este que os enseño...

Bueno por hoy, no hay más..... seguiré compartiendo con todos los que me visitáis los detalles del jardín...

No hay comentarios:

Publicar un comentario