Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


domingo, 1 de abril de 2012

RENOVANDO EN PRIMAVERA....

Estos días he estado renovando todos los letreros con el nombre de las plantas, y este es el nuevo diseño..... más de 130 plantas inventariadas y más de 200 letreros puestos, para saber el nombre de la planta, en catalán, en castellano,y el nombre científico y la familia a la que pertenece. También he incluido un pequeño detalle de la planta.
Otra tarea que hemos hecho hoy ha sido cambiar un rincón de lavandas que ya estaban viejas y leñosas, por nuevas plantas, para que luzcan bonitas. Este es el rincón, entre las "Pereras del Pere y del Domenec" que están ahora en flor.. las tres lavandas nuevas:Y por último, como he visto que hay personas que se acercan y no saben si entrar o no, he puesto improvisadamente un pequeño letrero en la puerta.Seguimos manteniendo y cuidando el legado de Xavier "El Riereta".... su obra sigue adelante.....

1 comentario:

 1. La meva petita aportaciò, seguiré buscant per si et fan falta :)

  Romaní del caminet
  herba humil, floreta blava
  prop de la vinya has crescut
  entre el mar i la muntanya
  (Tomás Garcés)

  La ginesta altra vegada,
  la ginesta amb tanta olor,
  es la meva enamorada
  que ve al temps de la calor.
  Per donar-li una abraçada
  he pujat dalt del serrat.
  A la primera besada
  m'ha deixat tot perfumat
  (Joan Maragall)

  Muntanyes que produïu
  moltes plantes, moltes herbes
  i altres flors:
  la rosella és la més bella
  de les flors.
  (Joan Amades)

  Sóc petita, sóc gentil,
  sempre arribo al mes d'abril.
  M'he posat només per joc
  un barret que és blanc i groc.
  Pels pradells em trobareu.
  Missenyora, quan passeu,
  mireu bé dessota el peu
  (Joan Amades)

  Petons

  ResponderEliminar