Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


miércoles, 2 de mayo de 2012

Los amigos nos visitan....
Susana, Isidoro, Eva y Ovidio, de Madrid en su viaje a Barcelona, se acercan a ver el Jardí Botànic.... 
Aunque el día no nos acompañó y se perdieron las vistas, fué un bonito día....
Gracias por la visita...

 Aprovecho las bonitas fotos de mi rosal de pitimini amarillo que tenemos en casa, que hizo Ovidio, para enseñároslo.. ahora estan secándose en el Jardín Botánico....

4 comentarios:

 1. ¡Qué maravilla de lugar! Y espléndida esa compañía!! Besotes!!

  ResponderEliminar
 2. Fue un día muy especial para nosotros, no te puedes imaginar lo que nos gustó el lugar. Tu padre era una persona con mucha sensibilidad y eso se nota en el jardín y en su hija también. Hicimos 83 fotos y a cual más bonita. Muchas gracias por invitarnos. Besos y te recuerdo que volveremos.

  ResponderEliminar
 3. Que ben acompanyada que vas estar.

  ResponderEliminar
 4. Para nosotros, al igual que cualquiera que visite este magnifico lugar en compañía de Carmeta y Cristian ha de sentirse recompensado, el lugar es precioso y se respira el amor por la naturaleza desde cualquier rincón creado por el padre de Carmeta.

  Gracias amig@s por vuestra compañía.
  Gràcies amics per la vostra companyia.

  ResponderEliminar