Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


viernes, 28 de septiembre de 2012

Els nens ens visiten....Hace años que el Xavier "El Riereta", entre las actividades que hacía con los niños, instauró la costumbre de que al principio de curso los niños de la escuela subieran al jardín a buscar un ramo de lavanda, para seguir con la antigua tradición del pueblo, de guardar la hasta la noche de reyes, y quemarla ese día para que el olor guiara a los Reyes Magos hasta las casas para dejar los juguetes. Siguiendo con esta tradición, la semana pasada subieron los niños de la Escola Pia, a recoger su ramo de lavanda. Este año les he enseñado como se segaba con la hoz la lavanda y también como hacer una piña con un ramo de lavanda.... Aquí os dejo unas fotos de ese día... conté con la colaboración de Jaume.... que siempre ha estado en estos actos al lado del Riereta y ahora colabora conmigo, con la ayuda de mi hermano Xavier, mi hija Naila y mi madre que tambien estuvo con nosotros en la actividad..... Espero que los niños disfrutaran de su habitual excursión al jardín... 

Fa anys que el Xavier "El Riereta", entre les activitats que feia amb els nens, va instaurar el costum que al principi de curs dels nens de l'escola pugessin al jardí a buscar un ram de lavanda, per seguir amb l'antiga tradició del poble, de guardar fins a la nit de reis, i cremar aquest dia perquè l'olor guiés als Reis Mags fins a les cases per deixar les joguines. Seguint amb aquesta tradició, la setmana passada van pujar els nens de l'Escola Pia, a recollir el seu ram de lavanda. Aquest any els he ensenyat com es segava amb la falç l'espígol i també com fer una pinya amb un ram de lavanda .... Aquí us deixo unes fotos d'aquest dia ... vaig comptar amb la col · laboració de Jaume .... que sempre ha estat en aquests actes al costat del Riereta i ara col · labora amb mi, amb l'ajuda del meu germà Xavier, la meva filla Naila i la meva mare que també va estar amb nosaltres a l'activitat ..Espero que els nens gaudissin de la excursió al jardí .. 

1 comentario:

  1. Que guapa l'activitat, està molt be que els nens mantinguin un contacte amb la natura. Esteu les tres generacions molt maques.

    ResponderEliminar