Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


domingo, 23 de septiembre de 2012

Flors a la tardor....flores en otoño....


 No estamos en primavera, pero en el Jardín aún se pueden ver plantas en flor... aquí os pongo unas cuantas... desde Tupinambos, Bálsamo, Cosmos, Milamores, Calamenta, Solanum de flor azul, Malvarosas, Clavel Chino, equináceas......
A los que estáis cerca os invito a visitarlo.... tiene también su encanto en otoño...

1 comentario:

  1. Carmen, no habia comentado por qui nada, pero no es por el sorteo, lo único que quiero dejar patente es que ese pedazo de mujer que eres, ha sabido seguir con maestria lo que tu padre emprendió, y que sin tus ganas de continuar ese espacio hubiera sido invadido por gente destructora y todo se hubiera echado a perder!!! Felicidades por tu valentia, que junto con tu família mimais este bello espacio!!! Teresa Codina

    ResponderEliminar