Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


miércoles, 23 de enero de 2013

MI PEQUEÑA BIBLIOTECA....


Hoy os quiero enseñar mi pequeña biblioteca de libros.
Muchos son herencia de mi padre "El Riereta", a los que les tengo un gran cariño, incluso tienen sus papelitos con las anotaciones y  apuntes de lo que él iba estudiando.
 
Ahora voy ampliando un poco la biblioteca con nuevos libros que van saliendo y encuentro interesantes. 
Algunos son clásicos e imprescindibles como el Dioscórides Renovado de P. Font Quer, otros con unas ilustraciones que son una maravilla, algunos que me han costado de encontrar como El Botiquín de las Hadas, incluso algunos los tengo dedicados por el autor, también un par de libros del Moianès.


 LLenando mis estanterías..... intentando tener un buen fondo de consulta.

2 comentarios:

  1. De peita res es molt complerta, genial.

    ResponderEliminar
  2. ¡¡ que buen parto hizo tu madre el dia que te tuvo!!
    continua así, que el hacer una cosa, que a una le hace feliz, da vida,

    ResponderEliminar