Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


jueves, 28 de febrero de 2013

Mis paseos al Jardí Botànic..
"La Costa de la Creu"
Cuando tengo que subir al jardín y no voy cargada, me encanta subir andando desde casa y pasear por la montaña... 
Ya de pequeña cuando pasaba mis veranos aquí con mis abuelos una de las cosas que siempre hacíamos los crios era subir "A la Creu", montaña a través... ahora hay un pequeño caminito por el que subo y me voy parando para ver el paisaje...
Recuerdo un año que mi padre nos pidió que le ayudáramos porque había que podar los pinos y el ya sólo no podía, nos pusimos manos a la obra. Aún lo recuerdo porque fué un trabajo durísimo, no sólo podar, si no que luego hubo que limpiar todos los restos de la poda, y algunas ramas eran como pinos...uffff... menudo trabajo nos pegamos... 
Ahora cuando subo andando y los pinos ya están altos y no hay ramas por debajo de mi cabeza, me acuerdo y veo lo efectivo que fué el trabajo que hicimos... 
Un trabajo que valió la pena....y hoy día aún luce....

1 comentario:

  1. Mare meva podar-los deia tenir un munt de feinada, però el resultat es veu molt positiu. Un entorn meravellós.

    ResponderEliminar