Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


domingo, 25 de marzo de 2012

Hoy la han devuelto......
La semana pasada, puse una entrada explicando que nos habían robado la pinya esculpida del jardín botánico, el último trabajo en piedra que hizo mi padre, por lo que para la familia tenía un gran valor sentimental.

Hoy he subido a regar y me he encontrado con la pinya en su sitio.....

y quiero agradecer a todos los que me han ayudado a difundir la noticia de su robo, manresainfo.cat, elmoianes.cat, Radio Moià el Xiu Xiu, que me dejó entrar en directo con la Policía Local a difundir el robo, Al CIC que rápidamente se puso manos a la obra difundiendo la noticia, y a muchos otros que me han ayudado, gracias a la difusión de la noticia con la ayuda de todos, hemos conseguido que la pinya vuelva a su lugar...

En breve volverá a lucir donde mi padre "El Riereta" la dejó.

Gracias a todos por vuestra ayuda y colaboración.

Carmen Tantiñá
Jardì Botànic de Cal Riera Moià.

1 comentario:

  1. Menys mal que a tornat a on havia d'estar, enhorabona per retrobar-la.

    ResponderEliminar