Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


jueves, 14 de junio de 2012

FARCELLETS I RAMETS DE PLANTAS 
DEL JARDÍ ....A LA BOTICA...

De nuevo operativa la caseta de pedra "La botica del abuelo", así me gusta llamarla a mí. De nuevo llena de plantas, unas secándose... como mis caléndulas, pétalos de rosa... Milfulles, etc... Mis Helicrisos... en espera de ser usados para alguna crema o jabón.... y los ramitos de flores y plantas, o los "farcellets".... de hierbas aromáticas y medicinales... 
 
Y como no, algunos de mis detalles, aquí mis botellas recicladas decoradas como jarrones... con flores... y plantas, una con las primeras lavandas en flor..... 
 Os invito a visitarlo.... 

1 comentario:

  1. Hola CArmen, que bonita esta la cabaña de tu padre, como matienes toda su vivacidad. Espero poder visitarla nuevamente un día de estos. Felicitaciones por todo el trabajo que te tomas, se ve preciosa. Un abrazo a ti y a tu esposo. Hasta pronto!

    ResponderEliminar