Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


domingo, 10 de junio de 2012

Nos visitan 
del Jardí Botànic de Gombrèm
 i Parc de Pedra Tosca
Empiezo por el final, pero es que quiero enseñaros la placa que nos han entregado, en un pequeño homenaje que le han hecho a mi padre "El Riereta"....
Gracias a todos por la visita, gracias Conchita por organizarla y por el homenaje. Y tambien agradecer a Alexis la ayuda en la identificación de plantas. Cada vez que identifico alguna de las que aún no tengo identificadas, me alegra un montón...
Ha sido una bonita tarde.... estaba un poco nerviosa porque es la primera vez que tengo que recibir a un grupo en el jardín... pero he disfrutado mucho con vuestra visita...
GRACIAS A TODOS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario