Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


sábado, 16 de junio de 2012

Hypericum calycinum o Hipérico rastrero 

Hypericum calycinum (Rosa de Sarón): arbusto perenne de menos de medio metro de altura y ramas colgantes. Sus flores alcanzan los 10 cm de largo y es una planta que prospera hasta en sombra. De interés: Arbusto rastrero semicaducifolio, decorativo por sus flores amarillas de cinco pétalos con el centro lleno de numerosos estambres. Sus hojas son de color verde oscuro. Crece bien en suelos fértiles y secos de zonas sombrías, por lo que el hipérico calycinum resulta muy adecuado para cultivar en zonas de relleno secas y sombrías. Es muy resistente a las heladas. Como plantas longevas, pueden vivir hasta 25 años, de bajo mantenimiento, gran floración, es utilizada como planta ornamental en borduras, rocallas, revestimiento de pendientes y taludes. Es muy recomendable para plantar debajo de árboles, donde no representa una competencia para sus raíces y donde no puede crecer el césped.

Aquí os enseño unas fotos donde podéis observar como está a punto de florecer... hace unas flores muy bonitas que os enseñaré más adelante...

Y aquí os enseño una foto del paisaje de Moià, cuando recogía mis hierbas.....
 Hasta pronto....

No hay comentarios:

Publicar un comentario