Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


jueves, 19 de julio de 2012

ATZAVARA "Agave Americana"

Hoy os quiero enseñar este Agave Americana Planta de origen mejicano, viene del nombre griego Agave “Admirable”. Realmente éste me parece tan admirable, que lo he ido siguiendo desde la última foto en la que aún no había florecido, hasta las primeras ya con la flor... 
Este no está en el botánico, esta en casa.... pero he querido compartir con vosotros a través de las fotos.

 Es diurético, depurativo y laxante.

Ya desde el Jardí Botànic, las vistas de los campos ya segados... me encanta ver las balas de paja en los campos segados... esas formas geométricas tan perfectas, en plena naturaleza... precioso.....

No hay comentarios:

Publicar un comentario