Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


sábado, 14 de julio de 2012

Es tiempo de recoger lavanda... 
És temps de recollir espígol
 


Este fin de semana de momento dedicada a segar mis lavandas. He pintado un mural de madera que tenía por casa del color de la provenze,... y he pensado utilizarlo para poner mis ramos de lavanda a secar... 
Lo he subido a la casita del jardí botànic... y lo he llenado de ramitos de lavanda... 
Hoy como mi marido a subido conmigo a regar, he estado haciendo más ramitos de lavanda.... aún me queda por segar y seguir haciendo ramos para ponerlos a secar.
También nos queda otra actividad con la lavanda... mi padre Xavier "El Riereta", instauró la costumbre de recoger la lavanda del Mirador de la Creu, para hacer ramos para los niños de las escuelas del colegio. A primeros de curso es ya una tradición que los niños de hasta 9 o 10 años, suban al jardín a recoger su ramito... y lo guardan hasta el día de reyes, que lo queman para que todo el pueblo tenga el aroma y los Reyes Magos.. sepan donde dejar los juguetes... 
Así que más adelante nos tacará esta actividad, pero de momento me dedico a las que tengo en casa y en nuestro jardín.... 

2 comentarios:

  1. Hola Carme!!! molt maco la lavanda a mi tambe m'agrada i el meu pare m'ha recullit i jo ho he posata a seca.

    Molts petons.

    ResponderEliminar
  2. Hola Carme, ahir ens varem passejar en mig de l´espigol aqui al jardí botànic i vam comentar que estaba a punt de segar. Es preciós i amb una aroma tan agradable...
    Salutacions i una abraçada per la teva mare Loli.

    ResponderEliminar