Centre de conservació del patrimoni natural mediterrani.

Espai privat obert al públic, especialitzat en plantes aromàtiques i medicinals.
El jardí botànic de Cal Riera està situat en un entorn privilegiat, al costat del Mirador de la Creu, és un centre PRIVAT, obert des de 1999 on s'uneixen valors d'investigació, biològics, cultural-educatius, paisatgisties i lúdics sentimentals.

La seva finalitat és la conservació dels recursos vegetals i donar a conèixer lùtilitat que es pot treure de les plantes (elaboració de remeis a malalties, us culinari, cosmétics...)
Cal Riera recull més de 200 espècies, entre plantes medicinals i aromàtiques, arbres fruiters i arbusos. Tot i que la majoria són mediterranis i autóctons del Moianès, també en trobem del EE.UU, Canadà i Japò.
Es un espai obert a l'educació i aprenentatge.
Un altre punt que caracteritza el Jardí és la seva vocació divulgativa i didàctica per potenciar el coneixement i el respecte al patrimoni vegetal i així contribuir a la seva conservació.
Dins del Jardí, cada planta va acompanyada d'una descripció amb el nom d'origen i popular, també trobareu pedres tallades amb els nombs dels nenes que tenen en el jardí botànic el seu arbre plantat.

DES DE L'EQUINACEA, A LA PASSIFLORA, EL BOIX GRÈVOL, LA STEVIA, LA HERBA DE SANT JOAN..... I MÈS...
ESPEREM LA TEVA VISITA


sábado, 6 de julio de 2013

ESPERNALLAC

Santolina, abrótano hembra 
 
 

Santolina chamaecyparissus Tomillo perruno, botonera

Es una planta que está indicada especialmente para casos de conjuntivitis, inflamación en los párpados, vaginitis y problemas de estómago. Las partes utilizadas son las flores y las hojas. 

Esta planta medicinal también puede ser aprovechada para evitar las polillas en cajones y armarios. Su sobrenombre de guardarropa alude al hecho de que, suspendidos los ramilletes bien florecidos en las perchas de los armarios, protegen de la polilla los vestidos y la ropa. 

También es un repelente de insectos. Antiguamente se ponían ramos en las puertas o ventanas para prevenir la casa de adversidades climáticas.

En Menorca donde se utiliza mucho, se aconseja para las infusiones hacerlo con un número impar de capítulos florales, ya que dicen que un número para produce retortijones de estómago. 
Para dolores articulares o musculares se hace un macerado de flores con alcohol o aceite de oliva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario